News

Show in London – Live Foyn Friis

https://www.pizzaexpresslive.com/whats-on/live-foyn-friis

 

SOUNDS OF DENMARK

Live Foyn Friis

PizzaExpress Jazz Club (Soho)

Live Foyn Friis is an outstanding vocalist with an irresistible presence and charisma, whose enchanting, ethereal vocal-tone and original songs conjure up a musical landscape she describes as ‘indie-jazz’, stretching the borders between jazz and indie-pop. This Danish/Norwegian band have been in existence since 2008 and their debut release, ‘Joy Visible’, was nominated for ‘Best Danish Jazz Album’ at the Danish Music Awards, followed by awards for Young Jazz Composer of the Year (DR) and Denmark’s New Jazz Star (DPA).

Read more …

“…a world of beauty and strangeness” – London Jazz News

“There isn’t a single doubt that you are listening to a singer-songwriter of divine grace.” – Gaffe

Book tickets for Live Foyn Friis

Live Foyn Friis has released four albums and toured across Europe and in Africa, the US and South America. She has performed with artists such as Brian Blade, Thomas Morgan and Bobby McFerrin. This will be her debut performance in the UK.

https://livefoynfriis.com/

Band Lineup

Live Foyn Friis (vocals)

Jens Mikkel Madsen (bass)

Aleksander Sjølie (guitar)

Andreas Skamby (drums)

https://system.spektrix.com/pizzaexpress/website/KeepAlive.aspx?resize=no

Advertisements
0

KONCERTANMELDELSE. ”Et pop projekt er stadig i Liive”.

33 Plus

KONCERTANMELDELSE. ”Et pop projekt er stadig i Liive”. Norske Live Foyn Friiser foreløbig mest (aner)kendt for sin fremragende evner som jazz sangerinde og jazz komponist. Men lur os om det ikke snart er en saga blot. For dette ”sygt go’e” (skal udtales med norsk accent) talent kan altså ikke holdes nede til en enkelt genre. På Hotel Cecil i KBH præsenterede hun torsdag aften sit pop projekt Liive, der for et år siden skabte opmærksomhed med singlen ”København”. Næste single ”Gas Lightning” udkommer inden længe – og lyder med sin intelligente sampling af Eurythmics ”There Must Be An Angel” – som et nummer med et oplagt og ret bredt hit potentiale. Ligesom ved sommerens koncert i Tivoli blev der vekslet imellem sange på norsk og engelsk – og hørt i denne skribents ører er der ingen tvivl om at hun ligesom f.eks. Lisa Ekdahll og Lisa Nilsson bare er allermest charmerende og lyttelækker på modersmålet – ikke mindst når hun i et nummer som ”Dødsgla” med stort smil og glimt i øjnene opfordrer os alle til at smile lidt mere til hinanden. Når man hører Liive kan man ikke lade være! Alt efter pladeselskabets fart – lyder det som et potentielt sommerhit til 2019. Men de muligheder kan der også sagtens være gemt i numre som ”First Time”, ”Mama Can You”, eller ”Enough”, der alle var med til at få det overvejende yngre publikum op fra siddepladserne og ud på dansegulvet, og til at 33Plus nestor Kurt Baagø næsten måtte æde sin gamle hat, og melde ud at han da nok alligevel kan lide elektronisk musik – i hvert fald når den leveres som her – med en veloplagt Live Foyn Friis i front. For musikken hos Liive er ganske vidst elektronisk baseret, men er skabt og udført varmt og vedkommende, så det ikke bare bliver et koldt omslag til en sangerinde, der også som pop udøver, formår at lege med og bruge sin stemme, så det undervejs giver gåsehud (eller ”Ståpels” som det vist hedder på norsk). Så når Live i nummeret ”Umuligt att gå” synger ”hvordan kan man blive forelsket i et øjeblik” – ja, så skal hun måske bare se den vedhæftede video optagelse – og få svaret. Tekst af Mads Kornum, Video af Kurt Baagø.

 

 

KONCERTANBEFALING. Norske Live Foyn Friis er en af de fantastiske musikere og sangerinder, der evner, at brede sit talent ud.

33 Plus

41524219_2337226346563670_393778359932289024_o Hidtil har hun primært været kendt som en internationalt anerkendt jazz artist, og har udgivet flere album i eget navn – senest ”Willow”, som er indspillet med den danske trio Nikolaj Hess, Anders “AC” Christensen og Daniel Sommer. Hun har dog hele tiden haft en mere pop-folk side i sig, og det tager hun nu konsekvensen af i den konstellation hun kalder Liive, og som allerede har imponeret med første singlen ”København”. Tilbage i juni kunne man høre dem til ”Lille Fredag” i Tivoli, og der kunne man konstatere, at Liive især funklede og fungerede på de nye sange, der var på norsk. Siden imponerede de på Smukfest, hvor de vandt konkurrencen ”Live Camps udvalgte” – og derved retten til at åbne Bøgescenen. Juryens argument var klart – og lød som følger: “Vi dansede – Det virkede. Alt gik op i en højere enhed og med momenter af gåsehud, leverede årets vinder en koncert med overskud og catchy musik, leveret af en artist med en stor stemme. Det er pop til en varm sommerdag, leveret af et energisk og velspillende band”. Vil man selv have syn for sagen så er det med at komme på Hotel Cecil på torsdag den 13.09, hvor de giver en af deres stadig ret få koncerter, mens vi venter på det album, som vil blive udgivet via Universal Music. Hør ”København” her: https://youtu.be/_wC9ZiAPXn0 Foto af Mads Kornum

New single out today

The single ANNIVERSARY SONG is out today! Listen here: http://phonofile.link/anniversary-song

On Thursday the 6th of September there will be hold a release concert at Nasjonale Jazzscenen Victoria in Oslo at 8 PM. And Friday the 7th the album WILLOW will be out everywhere!

Tekst about the coming album:
Willow_newsletter
FOYNHESSACSOMMER

 

S4_alt9

Live Camp-vinder giver koncert i København

http://gaffa.dk/nyhed/131680/live-camp-vinder-giver-koncert-i-kobenhavn/

Live Camp-vinder giver koncert i København

 

Liive kan opleves på Hotel Cecil

For knap en måned siden vandt Liive prisen som Årets Live Camp Udvalgte på Smukfest. Det var i konkurrence med 17 andre udvalgte kunstnere fra vækstlaget, og fuldt ud fortjent. I GAFFAs reportage fra dagen skrev jeg: ”Supercharmerende norsk sangerinde i front for et enkelt setup, hvor alle musikerne står op og i det hele taget virker fuldstændig fælles om projektet. Sangene er nok skrevet på akustisk guitar, men bliver fremført primært elektronisk, men meget underspillet. Den stille lykkefølelse kom helt i flor i den afsluttende feelgood sang, og som koncertopbygning var det nok det mest vellykkede, vi så i går.”

Og nu er der så godt nyt til alle jer, der ikke var på Smukfest og opleve den norske sangerinde, for hun spiller på Hotel Cecil den 13. september. Indtil videre har hun kun udgivet en enkelt single, den nærmest Lykke Li-agtige sang om hjemve, ”København”, men der er meget mere at komme efter. Liives stemme er skolet i jazz og blender vidunderligt med den skrøbelige elektroniske bund, og sammen danner det et levende og boblende lydbillede af feminin lykke.

Se videoen til “København”:

 

 

DSC_3640 copy

POster WILLOW release_edited-1

Hq warm up for den store verden!! ️️️<3 <3 <3

Kjære venner i Aarhus!

Live Foyn Friis spiller en warm up gig på HQ den 23. august(!!!)
før vi skal ut å spille i den store verden, i både Japan, London og Norge (+Danmark) ❤❤❤

Dette gode gamle bandet har egentlig levd i eksakt 10 år i år, og det feirer vi med å besøke en ny verdensdel + at vi slipper en ny musikkvideo og singel. Bandets 5te album er også på trappene… – so watch out! 😉  Dette kan bli stort!

I september tar de avsted til London, oktober til Japan, etter en liten smuttur innom Tverstedt Jazzy Days. Selv har de ikke spilt i Aarhus siden sommeren 2017, så dette blir den muligheten i år til å høre dette bandet!

Velkommen!!! ❤ ❤ ❤

Hilsen Live, David, Jens Mikkel og Andreas

Liis spiller i Aarhus den 26. sept!!!

10333716_986897364714349_2251888679703746609_oLiis (featuring Live Foyn Friis)
Liis med sangeren Live Foyn Friis er et norsk-tysk-dansk samarbejde, der kombinerer den
kølige nordiske melankoli med den varme urbane travlhed i metropolen Berlin.
Det er lyden af ensomhed i en øde skov lige efter snefald og på samme tid et svedigt
dansegulv i en funky natklub.
Men først og fremmest er Liis legende energi, der udfolder sig med tryllebindende sang,
smittende grooves og fængende melodier. Liis fusionerer pop, jazz og singer-songwriter
med etnisk musik, rock og electronica i en frisk musikalsk cocktail.
Liis præsenterer den norske sanger Live Foyn Friis bosiddende i Danmark.
Live har vundet adskillige priser og betragtes som en af fremtidens mest spændende
stemmer og komponister i krydsfeltet mellem jazz, pop, indie og singer-songwriter. Lives
stemme og musik leder af og til tankerne hen på Bjørg, Bon Iver og Bill Frisell.
Med sig har Live den prisbelønnede tyske guitarist og lydtroldmand Karsten Lipp, som
fascinerer med sit minimalistiske spil og sin evne til at glide ind i musikken.
Trioen fuldendes af den danske trommeslager Christian Windfeld, en af de mest
interessante up-coming musikere i Danmark, der allerede har imponeret i adskillige
konstellationer med sit raffinerede og lydhøre spil.

Line up:
 Live Foyn Friis, vocals, synths, percussion
 Karsten Lipp, guitars, pedal bas, elektronics
 Christian Windfeld, drums
Se og lyt til Liis her:

og mere her:
http://www.listentoliis.com/
https://livefoynfriis.com/projects/liis-live-foyn-friiskarsten-lippchristian-windfield/
https://www.instagram.com/listentoliis/Listen to liis

Blog at WordPress.com.

Up ↑