News

Me on Radio – Líve

IMG_0925Me on RadioNå er vi i full gang med mixing og siste prod på ny låt som snart kommer ut på det fete plateselskapet Universal. Hopper litt over mot pop sjangeren for en liten stund! Dette blir gøy! ❤ hehe..

Spennende å se hvor stort det blir. Håper det kommer ut i både Norge, Sverige og Danmark! Og at dere kommer til å like det ikke minst!! Har skrevet masse kul musikk med danske og svenske samarbeidspartnere i løpet av det siste året, og kan nesten ikke vente med å vise det frem.

Klem Líve

Review from our concert at Bispetorv

Lækker vokaljazz

Lækker vokaljazz

JazzLive - Aarhus Jazz Festival Live Foyn Friis Quartet , Bispejazz – Bispetorvet, 17/07 16:00 mandag 17. juli 2017  Lars Borup  Lora Staykova

 Fotos fra koncerten

Live Foyn Friis var en kompetent afløser, der sørgede for en eftermiddag med behagelig og lyttevenlig jazzmusik.
Projektet PLAYGRAOUND!LIVE NORDIC,, som ledes af Bo Stief, skulle traditionen tro have gæstet Aarhus Jazz Festival, men for en uge siden måtte de melde afbud, fordi de ikke havde modtaget de nødvendige støttemidler. Med kort varsel sprang sangerinden Live Foyn Friis til og serverede en lækker anretning med vokaljazz med et stærkt hold i baggrunden i form af Artur Tuźnik, klaver, Lasse Mørck , kontrabas og Henrik Holst Hansen, trommer.

Norske Live Foyn Friis har skabt sig et navn, ikke blot i det nordiske, men også rundt om i Europa. Hun kom lige fra en stribe koncerter under jazzfestivalen i København og er på banen hver dag under festivalen i Aarhus.

Ikke underligt, at hun  er blevet efterspurgt. Hun  synger uhyre stringent og har samtidig masser af udstråling. Det var tilbagelænet og veltrimmet og faldt helt klart i publikums smag i det fyldte telt på Bispetorvet. Live Foyn Friis havde sammensat et repertoire primært med kendte standards, og det var sikkert klogt for at ramme det meget blandede publikum, som havde brug for en stille stund med lyttevenlig jazzmusik. Især balladerne fik en begejstret modtagelse.

De tre mandlige følgesvende serverede et uhyre velfungerende akkompagnement til Lives vokal.

Især den polske pianist Artur Tuźnik, som har base i København, sørgede for lækre detaljer og var rigtig god til at skabe variation i musikken. En elegant spillemand, der altid er værd at lytte til.

Hold øjne og ører åbne for Live Foyn Friis. Der er flere muligheder for et genhør i løbet af ugen, hvor Live optræder med skiftende besætninger.

 

Ekstra konsert i morgen

http://jazzfest.dk/artist.php?id=2962&l=da

LIVE FOYN FRIIS QUARTET (NO/PL/DK)

Live Foyn Friis Quartet

17/07/2017

16:00 – 18:30

Koncertsted

Bispejazz – Bispetorvet

Genre

Swing/Mainstream

Entre

Fri entré

LINE-UP

Live Foyn Friis (voc), Artur Tuznik (p), Lasse Mørck (b), Henrik Holst Hansen (drm)

 

Personlig indie-jazz.

Live Foyn Friis er norsk, men har skabt sig en markant placering på den danske jazzscene. Hun har bl.a. studeret i Aarhus, og mange betragter hende som Aarhus-musiker.

Hun har skabt sig et navn, også internationalt. Ikke mindst på grund af sin helt personlige udgave af indie-jazz. Hun har turneret i Europa, USA, Afrika og Sydmarika både som solist og som del af forskellige orkestre og projekter.

Live Foyn Friis er en dygtig komponist og sangskriver og har modtaget flere priser for dette.

Denne eftermiddag vil hendes repertoire være en blanding af egne sange og standarder.

Hun akkompagneres af et stærkt, håndplukket hold af musikere.

 

livefoynfriis.com

Live Foyn Friis Pap Kvartet

IMG_8597This is my band from last night at Café Intime! Had an absolutely stunning night there with these amazing guys. They reminded me how fun it can be to play jazz! ❤️🥂🙌💥 and I fell in love with the place, one of Copenhagen oldest gay bars, Café Intime! I had the honor to open the Jazz Fest 2017, and I would suggest you went there one of the evenings.

Line up: Live Foyn Friis – voc, Artur Tusnik – piano, Lasse Mørck – bass, Henrik Holst Hansen – papkasse

 

Review in JazzNyt

Live Foyn Friis with Aarhus Jazz Orchestra (DME) LP

På den norske sangerinde Live Foyn Friis’ fjerde er hun sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Byen hvor hun mødte Jens Mikkel Madsen og Alex Jønsson som hun lavede debutpladen Joy Visible sammen med for over 6 år siden. Siden er der kommet et par plader mere med hende. Sammen med Aarhus Jazz Orchestra præsenterer Live Foyn Friis os for både gamle kendinge og nye overraskelser. Den første kommer som første nummer, hvor hun synger på norsk. Hjemkomst er et nummer der får mig til at ønske, at hun laver mere på norsk. Sailing er en gammel kending og favorit, der ligesom Running Heart, Time Goes to slow og My Anchor får nyt liv sammen med big bandet.
Aarhus Jazz Orchestra har i de senere år lavet nogle spændende samarbejder med f.eks. Jakob Buchanan og Lars Møller der har været med til, at manifestere at smilets by har et big band der tager chancer og får noget vitalt kunstnerisk ud af det. Det sker også her, hvor de måske ikke presses til det yderste, ud fra et spørgsmål om tekniske spidsfindigheder. Til gengæld leverer de et usvigeligt sikkert backup med Jesper Riis’ arrangementer af Live Foyn Friis’ musik.
Big Bandet er udvidet med Live’s trio, Jens Mikkel, Alex og Andreas Skamby på trommer. Der er dobbelt op på trommerne, hvor Aarhus Jazz Orchestra (Klüvers Big Band) veteranen Morten Lund sammen med Skamby leverer et forrygende lækkert dynamisk og organisk groove.
Live Foyn Friis bevæger sig på pladen elegant i feltet mellem indiepop, singer-songwriter og big band jazz. Er du allerede sporet godt ind på Live Foyn Friis er pladen uomgængelig. I øvrigt lukker pladen ned med Mermaid Song, hvor big bandet holder fri. Alex Jønsson serverer fed guitar og Jens Mikkel Madsen er på bassen. En ring sluttes i det århusianske, hvor Live vender tilbage til udgangspunktet.

Blog at WordPress.com.

Up ↑