News

La Fontaine

Live Foyn, Jacob Fischer, Andreas Møllerhøj & Zoltan Csörsz

Live Foyn, Jacob Fischer, Andreas Møllerhøj & Zoltan Csörsz

lørdag den 25. februar kl. 21:00 – 01:00

|120 KR.

Live Foyn Friis er en af de mest swingende sangerinder, der nogensinde har sat sine fødder på La Fontaines intime scene. Hun er fløjet ind fra Norge for at glæde os med sine versioner af kendte jazz standards. Jacob Fischer leder den akkompagnerende trio.

  • Live Foyn – Vokal
  • Jacob Fischer- Guitar
  • Andreas Møllerhøj – Kontrabas
  • Zoltan Csörsz – Trommer

English
Swinging’ and grooving’ jazz with two of Scandinavia’s best – singer Live Foyn Friis, and guitarist Jacob Fischer.

https://www.lafontaine.dk/koncerter/live-foyn-jacob-fischer-andreas-moellerhoej-zoltan-csorsz/

Konserter våren 2023

Første konserter ut er prosjektet, Live synger Nora:

Torsdag 12. januar kl. 19.30 – ASKER JAZZKLUBB – Lancelot

LIVE SYNGER NORA

Jazz på norsk. Live har latt seg inspirere av danskene og hvor gode de er til å bruke gamle, danske sanger som materiale på lik linje med amerikanske jazzstandarder. Lytt for eksempel til Sinne Eeg’s album «Kun En Drøm» med låter som «Snakker med mig selv» og «Forelsket i København». Dessuten «Jazz på Dansk» med Martin Schack, inspirert av «Jazz på Svenska» med Jan Johansson.

Live gikk i arkivene og begynte å lete etter gamle, norske sanger som ville passe i en jazzet drakt. Dette førte henne til blant annet Jens Book-Jensen, Arne Bendiksen, og til ingen mindre enn vår kjære Nora Brockstedt, som har innspilt mange av dem. Ikke alle. Men mange. Hun ville blitt 100 år i 2023, og det gir en gylden anledning for å feire henne, og at hun satte Norge på Melodi Grand Prix kartet i 1960 med Voi voi.

Stikkord: Gamle norske slagere i jazzdrakt – feirer hennes 100 års jubileum. Live Foyn Friis kommer med en jazztrio.

Besetning:

Live Foyn Friis – vokal

Bård Helgerud – gitar

Stig Hvalryg – bass

Magnus Eide – trommer

Vi kommer også til Oslo, til Stortovets Gjestgiveri lørdag 14. januar med samme konsept. Håper vi ses!

Juleturné 2022

Kjære venner! Adventstiden nærmer seg, og vi forbereder, som seg hør og bør, ut noen julekonserter i denne tiden.

Først ut er improvisert julekonsert med
Oslo 14 – et vokalensemble, som holder konsert den 2. des kl 13.00-13.30 i Grønland Kirke. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, og det vet ikke dere heller. Men det er verdt å få med seg 🙂

Andre ut er en herlig julebord-kveld, med full middag og dessert i de nydelige lokalene til Café Caravelle på Fornebu. Du må bestille din billett senest 30. november. Da får du mat, drikke og musikk for kr 600,- Med i bandet er Bård Helgerud – gitar, Rodrigo Villagra – bass og Erik Jøkling på trommene, og vi spiller et utvalg av sassy jazzmusikk og noen av de obligatoriske juleklassikerne fra Frank Sinatras Christmas Album o.l. Kvelden starter kl 19.00


Så drar vi hele bandet til Svergie for å spille på Slussens Pensionat i Osrust den 10. desember. Vi starter omkring kl 21, og det blir en sann julejazz fest. Med på bass denne gang er kjæreste Stig Havlrygg, og Magnus Eide på trommene. Samt Bård Helgerud på gitar & min svenske gode gamle venn Daniel Angebrand på trompet. ❤ Book overnatting og middag på Slussens Pesionat, eller bare konsertbillett 🙂 ( 2200 kr med overnatting, 995 kr per pers kun musikk og mat, 300 kr kun musikk )

Den 15. desember holder vi hoved-jule-showet vårt i år! Skynt deg å booke billett til denne torsdagskvelden på Herr Nilsen! Vi kommer med Ellen Brekken på bass, og dessuten blir det blåsere og, dersom vi selger mange billetter. Gjerne full blåserekke. Det blir tøys, utkledning, og mye gøy! Vi spiller musikk fra Have Yourself a Jazzy Little Christmas m.m.

Den 16. desember kommer jeg til Bamble for å spille julekonsert i kirken kl 18.00 med Martin Vinje på piano, Ruben Fredheim Oma på bass og Emil Normann på trommene. Vi spiller ett sett med julesanger, for det meste på norsk.

Og den 20. desember kommer vi tilbake, samme sted, samme tid, i duo – bare Martin Vinje på piano og meg på sang.Håper vi ses! ❤


God adventstid

Oppløftende høstballade fra Liive – ute 4. nov

Artwork: Ingrid Rognstad

Kjære venner! Denne uken slipper jeg ny singel. Du har kanskje allerede hørt snikpremiere av den på NRK P2 i Studio 2 med Jakob Arvola mandag, på Ordentlig Radio i dag kl 11, eller på RadiOrakel med Lines Lune Landing forrige uke?

Den er i alle fall tilgjengelig på fredag, og her er presave link, så du kan legge den til i spillelista di allerede nå:
https://orcd.co/pre_umuligaga

Håper dere liker den!

….

PS: Vil tipse om at jeg synger med Birkelunden Big Band på Clue på torsdag kveld, og at vi holder konsert i Oslo Konserthus med bandet mitt og Lyder Røed, hyllest til Sarah Vaughan & Clifford Brown, lørdag 5. nov.
Husk å sjekke https://livefoynfriis.com/upcoming-shows/ for å få med deg kommende shows!

Røverstaden ons 5. oktober!
Duo med Live Foyn Friis & Bård Helgerud 

Sangerinnen og komponisten Live Foyn Friis har bodd og studert i Danmark, og derifra eksplodert inn på den internasjonale scenen med sitt personlige jazzuttrykk. Hun har turnért i Europa, Usa, Afrika og Sør-Amerika, og blitt plukket ut til Danmarks musikalske eksportutsendelse

til Tyskland hvor konsertene hennes var helt utsolgt. Hun ble signert på plateselskapet Universal i 2017 som Liive, og har sluppet singler som har nådd god listing på radio og album som har blitt nominert til musikkpriser i Japan, Danish Music Awards og 

vunnet prisene Årets Jazzkomponist, Smukfest LiveCamp og Danmarks nye Jazzstjerne. I 2018 varmet hun opp for Britney Spears på Smukfest, og hun driver nå sitt eget plateselskap FOYN Records.
Live Foyn Friis har har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater. Spesielt sangene fra repertoaret til Sarah Vaughan har Live tatt med til sitt eget band, og gikk i studio sist år. 

De utga albumet ‘Live Sings Sassy’ i år, som allerede har nådd en million streams. 

Gitarist Bård Helgerud er Siljans best bevarte hemmelighet på strengene. Live og Bård møttes gjennom masterstudier i musikk ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Siden har de spilt sammen i mange forskjellige settinger i Oslo, og duoen deres har eksistert siden 2015, og bestått av masse jazz standards, brasilianske rytmer, noen norske og noen originale sanger. Samt masse god improvisasjon i form av scat og gitarsoloer på høyt nivå. 

Line up: 
Live Foyn Friis – vokal, (loop, perk)
Bård Helgerud – gitar, (backing vokal) 

Live Foyn Friis @ Oseberg Kulturhus 1. okt

Lørdag 01. okt 2022 kl. 01:30

Live Foyn Friis

Tønsberg Jazzklubb / Quality Hotel Tønsberg (Oseberg)

Tønsberg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater. Spesielt sangene fra repertoaret til Sarah Vaughan har Live tatt med til sitt eget band. Live ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine 4 album. Live har vunnet tittelen som årets unge jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt til Danmarks nye jazzstjerne.

Live har sunget hos oss mange ganger, og gjester oss også denne lørdagen med sin fantastiske trio.

Orkesteret består av:
Live Foyn Friis – vokal
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – bass
Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Album release


Sommeren 2021 gikk de i Athletic Sound studio og innspilte plate med prosjektet sitt, som har gjort stor suksess live rundt omkring i Norges land ila de siste par år. Live Foyn Friis er utdannet i Danmark, hvor hun møtte Bård Helgerud gjennom masterstudier i musikk tilbake for 11 år siden. Argentineren Rodrigo Villagra møtte de på en festival i Hellas i 2015, og siden ble Magnus Eide en del av jazzcomboen da de skulle spille en hyllestkonsert til den store Sarah Vaughan våren 2019. Det ble mange flere konserter på dem, og albumet har havnet i mange av de store internasjonale spillelistene, og allerede nådd over 600.000 plays på Spotify! Håper musikken faller i smak!  
Releasekonsert holdes i Gamlebyen Kulturhus på Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad fredag den 26. august 2022. 


Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat.

Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Mye fordi hun hadde noen plater som feks «At Mister Kellys» m.m. som hun nærmest har hørt ihjel.  Friis ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine 4 album i kategoriene Årets Vokaljazz Album og Årets særutgivelse Danish Music Awards. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! 

“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!” Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

‘One of the hottest names on the Scandinavian Jazz heaven right now!’ – Jazzspecial

Bandet er en fantastisk trio bestående av Rodrigo Villagra på bass, Bård Helgerud på gitar og Magnus Sefaniassen Eide på trommer.

Line up:
Live Foyn Friis – voc
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – kontrabass
Magnus Eide – trommer

VOKAL JAZZ
UNGE, VOKSNE, SENIORER
DOWNLOAD PRESSEFOTO

·          WEBSITE

·          FACEBOOK

·          SOUNDCLOUD

·          YOUTUBE

·          SPOTIFY

·          INSTAGRAM

·          VIDEO

FM 99.3


Tune in mellom 12:00 og 13:00 – Live Foyn Friis er ute med nytt album: ‘Live Sings Sassy’ – en hyllest til Sarah Vaughan med Live Foyn Friis Kvartett radiOrakel

Line BliksåsLine’s Lune Landing

972f184mp291 smreti79  · 

12:00 | Gjenhør fra fredagens episode av Lines Lune Landing! Live Foyn Friis er ute med nytt album, ‘Live Sings Sassy’ — en hyllest til – en hyllest til Sarah Vaughan med Live Foyn Friis Kvartett

Du får en smakebit fra det deilig jazzete albumet nå kl. 12:00. Sjekk ut hele albumet på Spotify – anbefales! Gratulerer med baby og album JUHUU! radiOrakel

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑