LIVE SINGS SASSY (NO/AR)

LIVE SINGS SASSY 
 – en hyllest til Sarah Vaughan med Live Foyn Friis Kvartett

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat.

Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Mye fordi hun hadde noen plater som feks «At Mister Kellys» m.m. som hun nærmest har hørt ihjel.  Friis ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine 4 album i kategoriene Årets Vokaljazz Album og Årets særutgivelse Danish Music Awards. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Hun er nå flyttet hjem til Norge igjen, og legger nå ut på turné med norske musikere.

“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!” Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

Bandet er en fantastisk trio bestående av Rodrigo Villagra på bass, Bård Helgerud på gitar og Magnus Sefaniassen Eide på trommer.

Line up:
Live Foyn Friis – voc
Bård Helgerud – gitar
Rodrigo Villagra – kontrabass
Magnus Eide – trommer

NB! Første konsert etter koronakrisen blir den 18. juni 2020 i Skien!
Mere info kommer!

Omtale og live foto’s: 

PARKJAZZ – omtale

Fotoalbum fra ParkJazz, Fotograf: Ketil Hardy – 11. juli 2019: fotoalbum

Bilder fra Teglehuset i Fredrikstad, Fotograf: Helge Host – 8. februar 2019:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: