LIVE FOYN FRIIS JAZZ KVARTET(DK/PL/NO)

LIVE FOYN FRIIS JAZZ KVARTET

2019-11-13 Live Foyn Friis 058a

 

“.. en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.”

De spiller jazz standards med humør og et herlig samspill. Her er det det umiddelbare som står i sentrum, og de har valgt ut klassikere fra The American Songbook.

 

Live Foyn Friis fra Asker har studert de gamle jazz sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater på repeat.

Spesielt mange av sangene fra repertoaret til den store Sarah Vaughan har Live tatt med seg til sitt eget band. Mye fordi hun hadde noen plater som feks «At Mister Kellys» m.m. som hun nærmest har hørt ihjel.  Friis ble nominert til den danske spellemannsprisen med sine 4 album i kategoriene Årets Vokaljazz Album og Årets særutgivelse Danish Music Awards. Hun vant tittelen Årets Unge Jazzkomponist, og ble i samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne!

“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!” Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke.

JAZZ, VOKAL JAZZ
SENIORER, UNGE, VOKSNE
DOWNLOAD PRESSEFOTO

VIDEO

DET KAN I FORVENTE

En konsert spekket med tilstedeværelse, improvisasjon og hygge.

Line up:

Live Foyn Friis – voc
Adrian Christensen – bass
Artur Tuznik – piano
Daniel Sommer – trommer

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: