Anmeldelse av forrige konsert med Amok!

Musikalsk og originalt

Ballonger, øl og indiejazz av høy kvalitet preget Bastard tirsdag kveld, da bandet Amok inntok scenen med både vanlige og mindre vanlige instrumenter.

Det var ikke snakk om å få noen sitteplass da jeg ankom stappfulle Bastard denne tirsdagen, så konserten måtte nytes stående, noe jeg vanligvis synes er litt kjipt. Det glemte jeg imidlertid fort etter at bandet begynte å spille første sang, den meget fengende urørt- låta «Kristin».

Lyttende publikum

Bandet bestod av vokal, tangenter, trommer og tuba. Tubaen funket jo like godt som en bassgitar pluss at den i grunn er mer morsom å se på. Etter den første låta introduserte de noen helt nye låter, og jeg synes jeg hørte både Björk pluss en og annen afroamerikansk sangerinne i musikken til Amok. Men jeg tenkte etter hvert hvor uinteressant kategorisering av musikk er når den uansett har sin egen sjel.

Jeg la dermed ned pennen og gikk over til å vie all min oppmerksomhet om selve musikken. Fra rolige låter med poetiske tekster til dansbare gla´ låter med vokalisten på kazoo (lite blåseinstrument, red. anm.)- mye forskjellig ble gjort i løpet av kvelden for et publikum som helt klart først og fremst var der for å lytte.

Hatten av

Det som gjennomsyret og bar det hele var musikaliteten til musikerne, og særlig vokalisten Live Foyn Friis. Hun bruker virkelig stemmen sin som et instrument, verbet «synge» dekker liksom ikke helt. Jeg tar rett og slett av meg hatten etter å ha sett denne dama. Og jeg sier meg villig til å spise den hvis vi ikke får se mye mer til henne i fremtiden.

Tekst: Solgun Tveit

Foto: Vivi Fossmo

  1. Konsert: Amok

  2. Sted: Bastard

  3. Tirsdag 12. januar

Advertisement

Comments are closed.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: