Terningkast 5/6 på Joy Visible!

Anmeldelser- MusikkKultur — 16. February 2012 21:19

Live Foyn Trio

Posted by Stewart Håseth

Artist: Live Foyn Trio

Tittel: Joy Visible

Plateselskap: Finito Bacalao Records

Karakter: 5/6

Live Foyn er et navn mange i Tromsø har fått stiftet bekjentskap med de siste årene. Hennes vakre, særegne stemme er en opplevelse i seg selv, og i trespann med sine danske venner Alex Jønsson (gitar og bakgrunnsvokal) og Jens Mikkel Madsen (bass, piano og bakgrunnsvokal) leverer Live Foyn et album som vanskelig kan klassifiseres som annet enn et mesterverk.

Trioen har med seg flere utrolige gjesteartister som kompletterer musikken, men det er Foyns stemme som bærer hele albumet. Debutalbumet vil nok dessverre aldri nå de salgstallene det fortjener – til det er trioen for lite kjent. Albumet vil derfor bli stående som et skjult skatt, som kan glede dem som finner den.

Improvisjonen er en rød tråd gjennom albumet, men den glir aldri ut av Foyns sterke og dynamiske hånd. Askerjenta Live Foyn er et spennende bekjentskap, og har du først fått smaken av henne er du hekta for all fremtid. Basisen for musikken er jazz, men med en solid dose av både pop og elektronika er dette et album for alle som elsker musikk.

Selv om albumet er sterkt, så er likevel Live Foyn Trio et fyrverkeri live. Forhåpentligvis er det ikke lenge til de stikker innom byen hvor skiva ble innspilt, men inntil det skjer får vi heller nyte trioens vakre musikk fra Joy Visible.

Albumet er ikke tilgjengelig fra Platekompaniet, men den kan skaffes ved en e-post til trioens hjemmeside:https://livefoynfriis.com/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: