DANMARKS NYE JAZZ-STJERNE

Jazz vinder kåret

JAZZ-VINDEREN ER KÅRET

DPAs konkurrence for jazz-komponister under 30 er blevet afgjort, og vinderen er fundet. Det blev soliststuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, Live Foyn Friis, der løb med førstepladsen. Det skete vanen tro ved en koncert i DRs Koncertsal, hvor DRs Big Band sammen med Allan og Veronica Mortensen fremførte finaleværkerne. Vinderfeltet bestod i øvrigt i år kun af kvinder, hvilket er et positivt tegn i en ellers mandsdomineret verden. Læs mere om konkurrencen og Live Foyn Friis HER.

DANMARKS NYE JAZZ-STJERNE

Fredag d. 16. november 2012 blev vinderen af DPA’s jazz-konkurrence kåret, og det blev talentfulde Live Foyn Friis, der løb med prisen, som en af de nye stjerner på den danske jazzscene.

Kåringen fandt sted i DR’s koncertsal, og DR Big Bandet satte toner til de tre finalisters kompositioner. Udover DR’s Big Band og de tre finalister leverede jazzsolisterne Allan og Veronica Mortensen sammen en smuk optræden, og Ole Koch Hansen havde komponeret et stykke musik specielt til denne finalekoncert.
Det musikalske program blev afsluttet med præmieoverrækkelsen. Her kunne Bent Hesselmann fra DPA Jazz overrække 1. præmien til Live Foyn Friis, 2. præmien til Malene Kjærgaard og 3. præmien gik til Helene Bak. Vinderne var udpeget af juryen bestående af Hanne Boel, Per Arnoldi, Sidsel Storm, Birgit Løkke, Carsten Dahl og Steen Hansen.

“Det er en utrolig anerkendelse at få DPA’s jazzpris, og det opmuntrer mig til at skrive flere værker. Og så har det været en fantastisk oplevelse at optræde med DR’s Big Band”, udtale en glad Live Foyn Friis efter kåringen.

Live Foyn Friis er soliststuderende ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus, og udgav sidste år sit debutalbum, Joy Visible, som er nomineret til Danish Music Awards Jazz 2012 for Årets Vokaljazzudgivelse.

Kulminationen på jazz-konkurrencen

DPA – organisationen for komponister og tekstforfattere – har i år modtaget tre gange så mange kompositioner til konkurrencen. Udover Live Foyn Friis slap Malene Kjærgård og Helene Bak igennem nåleøjet, og fik dermed også muligheden for at fremføre deres smukke kompositioner.

Fredagens finalekoncert var kulminationen på en landsdækkende konkurrence, som skulle finde de mest lovende og talentfulde unge jazz-komponister lige nu.

Tags: 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: