Årets jazzstjerne – dig?

I år sitter jeg i juryen i konkurransen jeg vant sist år, sammen med Carsten Dahl, Per Arnoldi, Birgit Løkke, Sidsel Storm og Steen Hansen. Vil du prøve deg i år, så meld deg på innen 1. oktber! 🙂
Beste hilsner Live

 

Årets jazzstjerne – dig?

4. september 2013
Er du en ung komponist, der gerne vil have dit værk opført af DR Big Bandet i DR’s Koncerthus? Så er det nu, du skal tilmelde dig DPA’s jazzkonkurrence for unge komponister. Sidste frist for at sende dit værk ind er den 1. oktober, 2013
Sidste års vinder Live Foyn Friis.Foto: Philippe Hesselmann
Vis billedgalleri

Medlem af juryen i DPA’s jazzkonkurrence, Per Arnoldi fortæller, hvorfor han stiller op: “Der er for få konkurrencer i kunstverdenen. Fagfolk har ofte en berøringsangst overfor det at bedømme kunstneriske discipliner. Men konkurrencerne finder sted alligevel imellem linierne – der er altid nogle der vinder og nogle der taber. Så når der endelig er en rigtig konkurrence, så stiller jeg gerne op. Man skal heller ikke glemme, at man også bliver synlig blot ved at deltage – en konkurrence kan være springbræt til noget større, også selvom man ikke vinder den.”

Alle værker bliver bedømt af juryen, der udover Per Arnoldi (verdenskendt designer og tidligere formand for Statens Kunstråd) tæller Carsten Dahl (prisvindende jazzpianist og komponist, professor i rytmisk samtidsmusik ved Det Kongelig Danske Musikkonservatorium), Birgit Løkke (anerkendt percussionist i bl.a. Savage Rose og modtager af Sonningprisen), Sidsel Storm (jazz-sangerinde med 3. udgivelser i ryggen, tidligere vinder af DPA’s konkurrence for unge jazzkomponister), Steen Hansen (vært på Danmarks største radiokanal for jazzmusik – P8 Jazz) og sidste års vinder Live Foyn Friis.

Et springbræt for unge komponister
“Det er vigtigt at sætte lys på morgendagens komponister, og derfor afholder DPA sammen med DR Big Band en konkurrence for unge jazzkomponister. Alle har brug for et klap på skulderen og anerkendelse af de værker, man har skabt, navnlig når man står i starten af sin karriere”, fortæller Ivan Pedersen, formand for DPA.

DPA’s jazzkonkurrence har i en årrække fungeret som et springbræt for flere internationale karrierer for tidligere vindere: Niels Lyhne Løkkegaard (2007) har siden konkurrencen vundet flere internationale jazzpriser; Sidsel Storm (2008) har med tre albums i ryggen turneret både Europa og Asien. Snorre Kirk (2009) har spillet med Mads Kjølby, Jesper Thilo, Sidsel Storm og Malene Mortensen, og Marius Neset (2010) har turneret med både Django Bates’ orkester og sit eget. Vinderen i 2011, Carl Winther, har engagementer i alle verdensdele, og sidste års vinder Live Foyn Friis har også oplevet en stor interesse fra koncertarrangører, blandt andet spillede hun på årets SPOT-festival.

”Da jeg skulle vælge, hvilken komposition jeg skulle sende ind til DPA’s konkurrence, valgte jeg et af mine numre, der ikke er typisk bigbandmusik. Jeg var lidt usikker på, om det var for specielt, men nu er jeg rigtig glad for, at jeg fulgte min mavefornemmelse.”, siger Live Foyn Friis, sidste års vinder.

Swing? Mellow? Suite? Groovy? Valget er frit
For at deltage i konkurrencen skal man blot indspille en demo af sin komposition og sende den til DPA. Alle instrumenter og stilarter inden for jazzens åbne verden er velkomne – kompositionen må bare ikke vare over 6 minutter.

Vinderen præsenteres ved en koncert i DR Koncerthuset den 10. januar 2014, hvor værkerne af konkurrencens tre finalister uropføres af DR Big Bandet og præmiesummen på 15.000 kr. overrækkes vinderen. Komponistkonkurrencen er åben for alle under 30 år.

Send din komposition til DPA inden den 1. oktober
Der må kun indsendes et bidrag pr. komponist. Kompositionen indsendes på en cd senest 1. oktober, 2013 til:
DPA 
ATT: Jazzkonkurrencen 2013 
Gråbrødretorv 16 
1154 KBH K.

Kompositionen kan også sendes som en Mp3-fil via mail til: dpa@dpa.org

Hvis du har spørgsmål til konkurrencen, kan du også maile til: dpa@dpa.org

Advertisement

One thought on “Årets jazzstjerne – dig?

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: