22. november – LIVE FOYN FRIIS & TROMSØ STORBAND

t2a0324_3http://barentsjazz.no/default.asp?cmd=200&ArtistID=56

“.. en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.”

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis, som for tiden er bosatt i Danmark. Sist år ble hun kåret til Årets Unge Jazzkomponist og nominert til Danish Music Awards for Årets Beste Vocal Jazz Album, og ved samme anlening utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! Live startet sin musikkarriere som student ved musikkonservatoriet i Tromsø, så hennes tilknytning til byen er åpenbar!

Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse.  Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR. Hun har fått sin musikk omarrangert for storband, og funnet et spennende møte, hvor hennes litt skjeve, sarte lydlandskap møter den tradisjonsrike besetningen, og skaper et nytt univers sammen. Musikken er moderne, poppet, nordisk, jazzet og feminin. Hennes komposisoner legger grunnlaget for felles improvisasjon og formidling, med skjeve taktarter og ungt friskt mot på å prøve noe nytt.

Tromsø Storband har siden oppstarten i 2004 klart å etablere seg som et ensemble som har evne til å tiltrekke seg jazzens fremste artister for samarbeid og har jobbet med både internasjonale og nasjonale stjerner. Larry Carlton, Randy Brecker, Bob Mintzer, Nils Landgren, Karin Krog, Jon Faddis og Geir Lysne og mange flere har vært gjester hos Tromsø Storband.

Til konserten på Barentsjazz har Live og Tromsø Storband lovet oss både sanger fra albumet Joy Visible og helt nye komposisjoner arrangert for storband av Jesper Riis. Vi ser frem til en herlig og litt annerledes storbandkveld!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: