FØRJULSJAZZ med Schack/Foyn/Ramsbøl-Trio

KL-juleplakat-1-kopi

Jazzer opp førjulstiden

Klassisk Lillesand arrangerer til helgen førjulskonsert med jazzmusikerene Martin Schack, Morten Ramsbøl og Live Foyn Friis.

THOR BØRRESENPUBLISERT27.11.2014 13:08SIST OPPDATERT27.11.2014 13:08

Schack/Foyn/Ramsbøl-trio gjester Meta Hansens hus, for å fremføre en blanding av egne komposisjoner, standardjazz og klassiske julesanger.

Ensemblet består av pianist Martin Schack, Morten Ramsbøl på kontrabass og vokalist Live Foyn Friis, noen av nordens mest travle jazzmusikere.

Anerkjente musikere

Ramsbøl, bosatt i Graz, Østerike har over ti plateutgivelser bak seg, både som soloartist og sammen med artister som Cæcilie Nordby og Sinne Eeg. I tillegg har han samarbeidet og turnert med en rekker andre musikere, som Kurt Elling, Jeff «Tain» Watts, Scott Hamilton og Didier Lockwood.

Schack står bak den prisbelønnede utgivelsen «Jazz på Dansk» og har tidligere utgitt album og samarbeidet med den amerikanske trompetisten Tom Harrel og gitaristen Peter Bernstein.

Vokalist Foyn Friis ble i 2012 kåret til årets danske jazzkomponist av Danmarks Radio (DR) og nominert til årets beste jazzalbum. Samme år ble hun også utpekt som Danmarks nye jazzstjerne. Hun har tidligere sunget duo med Bobby McFerrin og i sommer turnerte hun Europa med John Scofield. Hun er i disse dager i gang med en omfattende promoturne hvor hun hun har spilt konserter i både Europa, Latin-Amerika og USA og kommer nå direkte fra Sør-Afrika og Angola til Lillesand, før det neste måned venter konserter i Argentina, Brasil, Hellas og Kina.

Ett år

Fredag og lørdag kan du høre disse tre musikerne på Meta Hansen huset i Lillesand. Arrangør er Klassisk Lillesand – enkonsertforeningen for klassisk musikk og jazz. Foreningen ble etablert i november 2013 i samarbeid med Lillesand Kunstforening og er et nytt satsingsområde hvor billedkunst møter musikk i Meta Hansen Hus.

Lene Rosåsen Glamsland er kunstnereisk leder i Klassisk Lillesand. Hun gleder seg til konsertene, som både markerer ettårsjubileet og sesongavslutningen.

– Siden åpningskonserten i november 2013 med den franske gitaristen Jérémy Peret har vi arrangerert ti konserter i Meta Hansens Hus også på Saltholmen Fyr i forbindelse med «Jazz i Juli», forteller Glamsland, som på vegne av Klassisk Lillesand ønsker hjertelig velkommen til årets siste konsert i Meta Hansen Hus.

– Dette blir et flott punktum på årets sesong og er en konsert som absolutt er verdt å få med seg, sier hun.

KL-juleplakat-1

http://www.lp.no/kultur/jazzer-opp-forjulstiden-1.1351733

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: