Ukens Artist på Radio Ludo!!!

UKENS ARTIST

Live Foyn Friis - With Strings 2015

UKENS ARTIST: LIVE FOYN FRIIS

Sagt Om Live Foyn Friis: ”Talentet avslører seg straks, når man lytter til denne grensesprengende og banebrytende CD. Den norske sangerinngen Live Foyn Friis markerer seg igjen sterkt, etter at hun allerede i ung alder har oppnådd å bli nominert får Årets Jazzutgivelse ved Danish Music Awards i 2012.” – Jacob Hassing, JazzSpecial, DK

Musikalske stikkord: indie-jazz med pop elementer.

LIVE FOYN FRIIS – WITH STRINGS (ALBUM) / LIVE FOYN FRIIS – RUNNING HEART (ALBUM) / FOYN TRIO – JOY VISIBLE (ALBUM)

Releasekonsert under By:Larm: Victoria Jazzscene på Carl Johan: 06 Mars 2015!

Live Foyn Friis - With Strings 2015

LIVE FOYN FRIIS – WITH STRINGS

Live Foyn Friis – With Strings (Album) – Release 06. Mars 2015

CURLING LEGS UTGIR NÅ UTGIVELSE NR 2 MED LIVE FOYN FRIIS. En oppfølger til «Running Heart» som ble sluppet 19 September 2014.

Live er i ferd med å etablere seg i Europa og gjør i disse dager omfattende promo i Tyskland. Imidlertid har Live stadig base i Danmark. «With String» er innspilt live. Låtene er denne gangen spilt av hennes faste band pluss strykekvartett.

Live Foyn Friis - Photo Solveig Bakken - Linnea Syversen

Live Foyn Friis – Photo: Solveig Bakken / Linnea Syversen

Noe som gir låtene luft og letthet. Live kombinerer elementer fra forskjellige stilarter slik at de utgjør en original helhet som skaper et helt eget uttrykk, noe storheter som John Scofield, Brian Blade m.fl. har vist seg å sette pris på. Stilistisk sammelignes hun med artister som Bjørk og til og med Kate Bush når det gjelder sinne vokale ferdigheter.

Forhånds-anmeldelse av With Strings lover godt: “I sidste nummer roste jeg Live Foyn Friis’ WITH STRINGS til skyerne. Og jeg er stadig af den formening, at det er årets hidtil bedste danske vokaludgivelse.” – Jakob Hassing, Jazzspecial

”Talentet avslører seg straks, når man lytter til denne grensesprengende og banebrytende CD. Den norske sangerinngen Løive Foyn Friis markerer seg igjen sterkt, etter at hun allerede i ung alder har oppnådd å bli nominert får Årets Jazzutgivelse ved Danish Music Awards i 2012.” – Jacob Hassing, JazzSpecial, DK

Også sagt om Live Foyn Friis:  “Det er ganske høyloftet nordisk pop-produksjon som burde kaste et slengkyss eller to i retning Bjørk Gudmunsdottir” – Dagens Næringsliv, 13/12 2014

”Et af de netop nu absolut varmeste navne på den danske jazzscene med en nylig Danish Music Awards nominering og titlen som Årets Unge Jazzkomponist i ryggen.” – Kenneth Kristensen, Aarhus Musik Festival

“Uimotståelig scenetekke! Live Foyn Friis er en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.” – Bernhard Hienerwadel, Altaposten

“Et udtryk så stærkt og på samme tid så gennem musikalsk at det stod klart for alle at her er en kvindelig solist med verden for sine fødder!” – Stardust – Wall of Fame – Jette Lykke

Live Foyn Friis: Vocals & effects. Alex Jønsson: Guitar & effects & choir. Jens Mikkel Madsen: Double bass & choir. Andreas Skamby: Drums. Louise Gorm: Fiolin. Amalie Kjældgaard: Fiolin. Mikkel Schreiber : Bratsj. Maria Edlund: Cello. Lars Peder Sørensen: Euphonium (tr. 2).

Musikalske stikkord: indie-jazz med pop, elementer.

Bandet har spilt en rekke konserter i utlandet, og bygd seg opp et stort navn på den internasjonale jazzscenen. Blant annet spilte de på verdens største jazzmesse, JazzAhead i april, og de var i sommer på dobbelt turné med John Scofield Ûberjam Band i Tsjekkia.

Har ellers spilt i Norden, Sveits, Østerrike, Tyskland, Brasil, New , Sør-Amerika og Kina.

Debut albumet “Joy Visible” ble nominert til Danish Music Awards 2012 for Best Vocal Jazz Album of the year, og Live Foyn Friis vant prisene The Years Young Jazz Composer i Denmark 2012 og Denmark’s New Jazz Star!

Tracklist: 01: Time Goes Too Slow 02: Sailing 03: Lady Light 04: Dementor 05: You Got There First 06: Ahaahee 07: Can You Live 08: Mermaid Song 09: My Anchor

Release: 06. Mars 2015 Sjanger: Jazz / Indie Label: Curling Legs

PROGRAM: http://nasjonaljazzscene.no/arrangement/jazzlarm-honest-john-live-foyn-friis/

Live with Strings at JazzSelskapet Aarhus  Photo - Per Pedersen

Live with Strings at JazzSelskapet Aarhus – Photo: Per Pedersen

Live Foyn Friis - Running Heart 2014

LIVE FOYN FRIIS – RUNNING HEART

Live Foyn Friis – Running Heart (Album 2014)

Curling Legs is incredibly proud to announce the signing of singer and composer Live Foyn Friis for the release of “RUNNING HEART”, September 19th. 2014. The album consists of original compositions, performed by her band: – Live Foyn Friis, vocals & effects. – Alex Jønsson, guitar & effects & choir. – Jens Mikkel Madsen, double bass & choir. – Andreas Skamby, drums. They are based in Denmark, a country that warmly has embraced Live and her music as her debut album,

Live Foyn Friis - Photo - Linnea Syvertsen

“Joy Visible” was nominated to the Danish Music Awards 2012 for Best Vocal Jazz Album of the year. Live also won the category “The Years Young Jazz Composer in Denmark 2012” and “Denmark’s New Jazz Star” in 2012!

The music is truly original and can be characterized as: playful, airy, lovely and very accessible. She fuses different styles like jazz, pop, electronica, and improvisations into her totally original blend. Something that has been apreciated by musicians like John Scofield, Brian Blade and most of the European jazz/poporiented communities.

Tracklist: 01: Running Heart 02: Only With You 03: Dementor 04: You Got There First 05: Ahaahee 06: Can You Live 07: Oh, But The Stars 08: Still Love 09: Morning Sun

Release: 19. September 2014 Sjanger: Jazz Label: Curling Legs / Musikkoperatørene

Foyn Trio - Joy Visible 2011

FOYN TRIO – JOY VISIBLE

Foyn Trio – Joy Visible (Album 2011)

Alluring Joni-ness with a touch of Scandinavian ice beauty! This is a truly exciting, up& coming, Danish-Norwegian band!Singer and composer Live Foyn Friis [NO], guitarist Alex Jønsson [DK], and bassist Jens Mikkel Madsen [DK] plays pop-jazz music, influenced by electro as well as tradition. The band has already received fantastic reviews for their beautiful and shimmering music!

Tracklist: 01: Joy Visible 02: She Hides 03: Make Me Smile 04: Be Still 05: Bold Old Man 06: Lady Light 07: Sailing 08: Little Brother 09: My Anchor 10: There´s a Girl 11: Short Story 12: Strong Are Those

Release: 13. Mai 2011 Sjanger: Jazz Label: Finito Bacalao Records / Für Records

LIVE FOYN´S HJENNESIDE FINNER DU HER:  https://livefoynfriis.com/

DEL DENNE ARTIKKELEN MED ANDRE:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: