Pressemeddelelse: Debutkoncert med strygere og big band

Enestående jazzsangerinde stiller op med både strygekvartet og Aarhus Jazz Orchestra

Det er ganske usædvanligt at det fuldt professionelle Aarhus Jazz Orchestra stiller op til en debutkoncert ved et musikkonservatorium. Det er ikke desto mindre tilfældet for norske Live Foyn Friis, som i en årrække har boet i Danmark og studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium. Sammen med big bandet, en strygekvartet og sin egen jazzkvartet afholder Live Foyn Friis debutkoncert

onsdag d. 17. juni kl. 20.00 i Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus

Der er gratis adgang til koncerten.

Live Foyn Friis er de senere år braget igennem internationalt med sit helt personlige bud på såkaldt indie-jazz (dvs. uafhængig af kommercielle interesser). Hun har turneret i både Europa, USA, Afrika og Sydamerika og er udvalgt til Danmarks musikalske eksportprogram til Tyskland, hvor hun allerede har spillet ved totalt udsolgte koncerter.

Hun har optrådt med danske topnavne som Jesper Thilo, Jens Jefsen og Uffe Steen og med internationale topnavne som Bobby McFerrin, Brian Blade og Thomas Morgan. Og hun har sunget med store orkestre som DR’s Big Band og Tromsø Symfoniorkester.

Programmet ved debutkoncerten bliver en rejse gennem hvad Live har arbejdet med de senere år. Gennem samarbejdet med Tromsø-orkestret blev hun inspireret til at arbejde med strygere, hvilket hun fik gode muligheder for ved Det Jyske Musikkonservatorium. ”Det er virkelig spændende at se hvor langt man kan tage et nummer, når man får mulighed for at ”udbrodere” kompositionen”, fortæller Live.

Da Foyn Friis i 2013 vandt DPA-prisen som Årets Unge Jazzkomponist fik hun skrevet nogle gode arrangementer til sin optræden med DR Bigbandet. Siden er der kommet flere til, og da lederen af Aarhus Jazz Orchestra kender Live fra hendes optræden i Tyskland sagde de ja til at stille op ved debutkoncerten. Live glæder sig voldsomt til at spille med orkestret, der er allerede aftalt flere fællesprojekter i fremtiden, bl.a. en tur til Rusland.

Hendes egen jazzkvartet er opstået af mødet med super dygtige studiekammerater i Aarhus, som hun svinger rigtig godt med. Alle kompositioner ved debutkoncerten er hendes egne. Koncerten begynder med det store jazzorkester, herefter kommer en afdeling med strygere og til sidst kun med hendes egen kvartet. På den måde står selve musikken mere og mere ”nøgent” eller ”rent” i løbet af koncerten.

Live Foyn Friis har foreløbig udgivet tre albums og tre singler og medvirker desuden på flere andre albums. Hun har fået mange fine anmeldelser: ”Man er ikke et sekund i tvivl om, at man her lytter til en singer-songwriter af Guds nåde” (GAFFA); ”Live Foyn Friis har ægte X-faktor” (Jakob Hassing, Jazz Special). Og allerede debut-cd’en “Joy Visible” med hendes egen Foyn Trio blev nomineret til prisen for bedste jazzalbum ved Danish Music Awards Jazz 2012.

Udover musikken elsker Live at danse swing-dansen lindyhop, der især danses til orkesterjazz fra 20’erne og 30’erne. Og så elsker hun at rejse – det skal hun nok også komme til i fremtiden!

Kontakt Live Foyn Friis for yderligere info og eventuelt interview på mobil: +47  97 12 34 85.

Se mere om Live her: https://livefoynfriis.com/

– og se en video med hende her:

Vedhæftede pressefotos til fri afbenyttelse.

20131124-e86p3121-1Foyn Trio karrierekanonen

Advertisement

2 thoughts on “Pressemeddelelse: Debutkoncert med strygere og big band

Add yours

  1. Dette var jo bare helt fantastisk!!!!!! Har tårer i øynene og klump i halsen. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Mammert

    Sendt fra min iPad

    > Den 12. jun. 2015 kl. 15.53 skrev Live Foyn Friis : > > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: