I avisa

Jazzjul: Live Foyn Friis er tilbake i Tromsø og gleder seg til tirsdagskveldens konsert med julejazz på Sånn. Foto: Helge Matland
(Foto: Helge Matland)

Jazzjul: Live Foyn Friis er tilbake i Tromsø og gleder seg til tirsdagskveldens konsert med julejazz på Sånn. Foto: Helge MatlandFoto: Helge Matland

Julejazz fra Live Foyn Friis

Live Foyn Friis var i mange år en sentral person i Tromsøs jazzmiljø. Etter vel fem år med Danmark som base, er hun tilbake i byen på tirsdag kveld hvor hun har satt julejazz på programmet.

Siden Live Foyn Friis forlot Tromsø høsten 2009, har karrieren hennes virkelig skutt fart. Hun går nå i gang med å skrive musikken til sitt fjerde album, har mottatt prestisjetunge priser i Danmark og har vært nominert til enda flere.

Les også: Pengestøtte til musikalsk trekløver

Turné rundt i verden

Gjennom utstrakt turnévirksomhet har hun servert musikken sin live både ute i Europa, i USA, Brasil og andre land i Sør-Amerika og i Angola.

Blant annet var hun i fjor på europaturné med den legendariske gitaristen John Scofield. Men nå gleder hun seg til å få holde en konsert i Tromsø igjen sammen med gamle musikervenner i bandet.

– Det er fint å komme tilbake til Tromsø. Siste konserten jeg holdt her var i januar 2014, så det er snart to år siden, så jeg gleder meg til å møte både gamle og nye kjente som finner veien til konserten på Sånn. Dessuten savner jeg faktisk mørketida. Den evige natta får tida til å stå litt stille, og jeg blir inspirert til å skrive ny musikk. Jeg synes ikke det er rart at det lages så mye god musikk i Tromsø, sier Live Foyn Friis.

Les også: Her kan du se Violet Roads nye musikkvideo

Bandkamerater

Med seg på scenen har hun Øystein Blix på trombone, Håkon Skog Erlandsen, saxofon, Terje Storvig, gitar, Dag Okstad, bass, og Christer Jørgensen på trommer.

– Dette er stort sett gamle bandkamerater som jeg spilte mye med de årene jeg bodde i Tromsø, og det er artig å få spille sammen med dem igjen, sa Live Foyn Friis da iTromsø mandag formiddag møtte henne i en liten pause i øvingene foran konserten.

Les også: Frigjør flere billetter til Nordlysfestivalen

Julejazz

– Jeg har de senere årene gjort noen julekonserter av denne typen. Det begynte mens jeg en periode bodde i Stockholm, og muligheten for å gjøre det åpnet seg. På programmet har jeg blant annet hatt noen låter fra Frank Sinatras «Christmas Album», litt av Diana Reeves og Ella Fitzgerald og noen egne ting. På Sånn vil jeg blant annet gi publikum en julelåt som jeg kommer til å gi ut på plate neste år. Jeg synes det har vært både morsomt og hyggelig å spille disse konsertene, sier vokalisten og komponisten før hun drar tilbake på øvingsrommet på Musikkonservatoriet for å fortsette forberedelsene til sin julejazzkonsert.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: