Anmeldelse i JazzogVinyl fra 2016

APR
27

Live Foyn Friis: With Strings (Curling Legs)

Det er ved at være et par år siden, at jeg hørte denne plade første gang. Jeg fik en digital kopi af Live Foyn Friis i forbindelse med den store internationale jazzmesse Jazzahead i Bremen i 2014. Hun havde medbragt strygere til en showcase koncert i en af messehallerne, som også var dem der var med på pladen With Strings. Jeg fik først den færdige CD et år senere. Nu er der gået to år og jeg har fået fingre i vinyludgaven. Musikken er der af gode grunde ikke sket noget med. Til gengæld giver det en god grund til at genbesøge et album og finde ud af om albummet fortsat er lige så godt, som da jeg hørte de for 2 år siden. Har det stået distancen?
Ja det har det! Det er jazz der møder indiepop. Det er en sammenspillet jazztrio – der også er indentisk med guitaristen Alex Jønssons trio med Jens Mikkel Madsen på bas og Andreas Skamby på trommer, nogle strygere og en engageret sangerinde. Live Foyn Friis indtager endnu en gang mine højtalere med charme, selvtillid og lækker sang. Rygtet vil vide, at hun er i gang med at lave ny musik. Sange som Sailing, Dementor og Can You Live er stadig små fine hits og holder 100 %. Klangen er organisk og markant anderledes end den der kan opleves hos andre kunstnere, som f.eks. Oh Land, som Live Foyn Friiis, rent sangmæssigt godt kan minde om. Live og strygerne er en rigtig dejlig vokalplade fra grænselandet mellem jazz, indie og pop.

 

http://jazzogvinyl.blogspot.no/2016/04/live-foyn-friis-with-strings-curling.html

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: