WILLOW – Anmeldelser

Anmeldelser: WILLOW

“Når man hører Live Foyn Friis synge “Foolin’ myself”, er det nærliggende at tænke på Billie Holiday. Men i Foyn Friis’ udgave er der en betagende nordisk lethed, og stemmen har et charmerende vibrato, der er med til at give hendes fortolkninger en forfriskende flertydighed … Willow peger både frem og tilbage – som en skøn blanding af egne numre og en række standards … Hendes sangforedrag er både afklaret og besidder en stille fandenivoldskhed, der er hovedattraktionen ved denne udgivelse, der følger andre, hvor hun typisk blander jazz og indiepop. Willow har et tydeligt jazzudtryk … Foyn Friis, som tidligere har vundet titler som Danmarks nye jazznavn og årets unge jazzkomponist, formelig bobler i denne overskudsprægede musik … Høj kvalitet over hele linjen”

Titel
Anmeldelse
Af
Jakob Hassing
Omfang
S. 76
Findes i
Jazz special, Nr. 163 (2018)39900405_1815074161863689_4197878031265562624_o.jpg

Anmeldelse

Ivan Rod


” Den norske jazzsangerinde Live Foyn Friis er en rigtig projektmager. Måske fordi hun er ustoppeligt idérig, måske fordi hendes musiksmag er bred, måske fordi hun bare har et stort netværk. I hvert fald har hun flere projekter, og et af disse udspringer af et samarbejde med den
danske jazzpianist Nikolaj Hess … . Et album bestående af 13 sange – 6 af Foyns egne originale, 7 standards (…) – alle turneret til UG. Det interessante er imidlertid, at Foyns egne sange holder niveau … Live Foyn Friis er et jazzmusikalsk talent udover det sædvanlige – som sangskriver, komponist, arrangør og udøvende”

Titel
Anmeldelse
Af
Ivan Rod
Findes i
ivanrod.dk2018-09-07
Information
Adgang via internet.

Foyn/Hess/AC/Sommer: Willow (Foyn Records) CD/DL/stream

Siden den norske sangerinde Live Foyn Friis debuterede på plade i 2011 sammen med Foyn Trio, har hun haft en forunderlig karriere. Hun har været særdeles aktiv på koncertscenerne i mange forskellige sammenhænge. Hun har lavet flere plader, bl.a. en sammen med Aarhus Jazz Orchestra. Hen over sommeren tiltrak hun sig opmærksomhed på Skanderborg festivalen, hvor hun med pop-projektet Liive vandt Live Camp konkurrencen.
Der er også udkommet en rendyrket jazzplade med Live Foyn Friis, denne sommer. Hun er sammen med trommeslageren Daniel Sommer, pianisten Nikolaj Hess og bassisten Anders “AC” Christensen og gæstesaxofonisten Lubos Soukup på pladen Willow, der indeholder 6 numre skrevet af Live Foyn Friis og 7 jazzstandards.
Det er en velfungerende vokaljazzplade. Kender man og holder af Live Foyn Friis’ stemme er der ingen vej udenom. Vi får kendinge som (In my) Solitude, Someone to watch over me etc. Jeg har sagt det før. Nikolaj Hess er en af vores bedste jazzvokal-akkompagnetører. Sammen med AC og Sommer skaber de en fin ramme for den mest rendyrkede jazzplade fra Live Foyn Friis indtil videre.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: