Live Foyn Friis & Co’s Jul – ‘Julestemning – for swingende’ i Tromsø Domkirke

Live Foyn Friis med venner!
Julejazz konsert i Tromsø Domkirke
Inviterer deg og dine på en flott og deilig konsert den 12. desember i Tromsø. Det vil bli spredd julestemning, med både gamle klassikere og nye innslag fra oss på scenen, kanskje det til og med kommer en liten julelåt skrevet av meg selv?Håper vi sees der, da skal vi kose oss gløgg! ❤

***

Live Foyn Friis & Co’s Jul
Live har holdt Julejazz-konserter siden den gang hun bodde i Tromsø. Nå er hun tilbake med ‘Julestemning – for swingende’ i Domkirka. 


hvem er Live?

Live Foyn Friis er en anerkjent sanger og låtskriver både i inn og utland. Utdannet fra Musikkonservatoriet i Tromsø 2005-2009, hvor hun blant annet opptrådte med Bobby McFerrin, Nord-Norsk Symfoniorkester og Erlend Skomsvoll. Siden da har Live studert i både Danmark og Sverige, tatt timer i Brasil, USA, og spilt konserter rundt om hele verden med eget band og navn som John Scofield, Mike Stern og Brian Blade.
Live har blitt nominert til internasjonale musikkpriser i Norge, Danmark og Japan. Hun har vunnet prisene Årets Unge Jazzkomponist, Danmarks Nye Jazzstjerne og Smukfest Live Camp 2018 hvor hun varmet opp for Britney Spears på Danmarks største scene. Hun har utgitt 8 album, hvor samtlige av dem har blitt nominert til Danish Music Awards(Den Danske Spellemannsprisen). I 2017 fikk hun platekontrakt på Universal og ga samme år ut hitten ‘København’ under artistnavnet Liive. Live er også blitt en etablert låtskriver og har gjennom JAM Publishing vært på skrive-opphold i London og Los Angeles, og skrevet musikk for andre artister i USA, London og Kina, i tillegg til for seg selv.
Hun synger også tittelsangen «TINKA» på Tv2s Julekalender, tredje år på rad sammen med danske Burhan G. Hun har også sluppet sin egen julesang «Denne Julen» under navnet Liive, samt flere av de gamle juleklassikerne under sitt fulle navn. 

Det er også det vi skal få høre her – Et deilig gjenhør med de amerikanske julelåtene, gjort kjent av blant andre Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Dianna Reeves. Med seg har hun et stjernelag av de gode nordnorske jazzmusikerne: Eivind Valnes – piano, Fred Glesnes – sax, Dag Okstad – bass & Tobias Solheim-Nilsen – trommer.  

Sammen legger de rammene for å jazze julen inn i Tromsø Domkirke. Det er kun lov å selge 50 billetter, så det er om å gjøre å skaffe seg en. Og dette blir en herlig liten intimkonsert på denne måten.
Hun vil synge noen av sine egne sanger også. 

Live har selv vokst opp med mange av de gamle jule-jazzplatene på repeat, og har mye av julen å skylde på for at hun er blitt musiker den dag i dag. ❤

Hør hennes ‘I’ll be home for Christmas’ med Thomas Torstrup her:https://open.spotify.com/album/3PINIt60giTPyjzWAqZAVU?si=V7Byut5iTqCIfPGq1tT_Ag

Tidligere julejazz artikkel: 
https://www.itromso.no/kultur/2015/12/14/Julejazz-fra-Live-Foyn-Friis-11922003.ece

Anmeldelse fra sist: 
https://www.itromso.no/nyhet/2015/12/17/Julestemning-%E2%80%93-for-swingende-11933846.ece

Denne julen: 
https://open.spotify.com/track/4ULVmBNILXa6rDSgdS2Vzi?si=Yuq67hAwRCal6Sz9qz9Z6Q

Hør og se oss på NRK her:
https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/spiller-julen-inn-med-jazz-i-tromso-1.12705889

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: