Røverstaden ons 5. oktober!
Duo med Live Foyn Friis & Bård Helgerud 

Sangerinnen og komponisten Live Foyn Friis har bodd og studert i Danmark, og derifra eksplodert inn på den internasjonale scenen med sitt personlige jazzuttrykk. Hun har turnért i Europa, Usa, Afrika og Sør-Amerika, og blitt plukket ut til Danmarks musikalske eksportutsendelse

til Tyskland hvor konsertene hennes var helt utsolgt. Hun ble signert på plateselskapet Universal i 2017 som Liive, og har sluppet singler som har nådd god listing på radio og album som har blitt nominert til musikkpriser i Japan, Danish Music Awards og 

vunnet prisene Årets Jazzkomponist, Smukfest LiveCamp og Danmarks nye Jazzstjerne. I 2018 varmet hun opp for Britney Spears på Smukfest, og hun driver nå sitt eget plateselskap FOYN Records.
Live Foyn Friis har har studert de gamle jazz-sangerinnene helt fra barnsben av, hvor hun vokste opp i et musikalsk hjem med mange gamle jazzplater. Spesielt sangene fra repertoaret til Sarah Vaughan har Live tatt med til sitt eget band, og gikk i studio sist år. 

De utga albumet ‘Live Sings Sassy’ i år, som allerede har nådd en million streams. 

Gitarist Bård Helgerud er Siljans best bevarte hemmelighet på strengene. Live og Bård møttes gjennom masterstudier i musikk ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Siden har de spilt sammen i mange forskjellige settinger i Oslo, og duoen deres har eksistert siden 2015, og bestått av masse jazz standards, brasilianske rytmer, noen norske og noen originale sanger. Samt masse god improvisasjon i form av scat og gitarsoloer på høyt nivå. 

Line up: 
Live Foyn Friis – vokal, (loop, perk)
Bård Helgerud – gitar, (backing vokal) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: