Anmeldelse av Foyn Trio’s forrige konsert

Foyn Trio sin konsert på Lillescenen en helt vanlig onsdag:

Det er utrolig

at en trio kan høres ut som en sekstett. Med hjelp av loop-effekter, nydelig vokal, gitar og kontrabass tar Foyn Trio publikum med storm!

I følge bandet spiller de jazz, med påvirkning fra pop, rock og worldmusic, loops er et sentralt virkemiddel. Og under konserten blir både vokal og gitar loopet med et glimrende resultat. Det er en nærmest fullsatt sal på Lillescenen. Mange av Lives tidligere medstudenter ved Musikkonservatoriet i Tromsø er til stede.

Det er utrolig. Trioen åpner med en sang hvor sangerinnen Live looper stemmer, slik at det høres ut som det er tre sangerinner. Og stemmen er helt fantastisk! Og utrolig! Trioen er selvsikker og vet hva den driver med.

Konserten har innslag av flere solopartier. Kontrabassist Jens Mikkel Madsen er både glimrende til å spille og karismatisk å se på, der han leker seg med instrumentet på en profesjonell måte. Gitarist Alex Jønsson benytter seg også av loops og tilføyer konserten dybde og variasjon. Det er utrolig.

Konserten får strålende respons fra publikum og klappes tilbake på scenen for å spille ekstranummer. Avslutningssangen var inspirert av en joik ved Ande Somby og Lives fire år i Tromsø. Det gir oss alle en følelse av å kjenne trioen. Det var fint å se Live Foyn Friis, som vi husker fra konsen og jazzklubben, tilbake på scenen. Denne gangen med Foyn Trio, som overrasket på en veldig god måte. Jeg gleder meg til å høre studioalbumet som slippes i vår. Det blir nok utrolig!

Jonas Ørnes Andersen

Trym Lindell (foto)

Foyn Trio

Opprettet i 2009

Live Foyn Friis – vokal, effekter, komposisjon

Alex Jønsson – gitar, kor og effekter

Jens Mikkel Madsen – kontrabass, kor

Aktuell med plate 11.april

Har turnert sommeren og høsten 2010

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: