Ny Anmeldelse i JazzNyt

lørdag, april 07, 2012

Foyn Trio: Joy visible (Finito Bacalao Records)

Den unge norske sangerinde Live Foyn Friis er gået sammen med to medstuderende, bassisten Jens Mikkel Madsen og guitaristen Alex Jønsson fra konservatoriet i Aarhus og har skabt trioen Foyn Trio. De blander indiepop og jazz på en personlig facon. Nok kan man ane elementer af tidlig Björk. Men ellers er det ganske originalt. Den største attraktion er Foyn Friis’ stemme. Hun synger med personlighed kælent smukt og rent. Hendes stemme træder tydeligt ud gennem højttalerne.
Det er et besværligt område af musikken som hun bevæger sig indenfor. Det er musik der både vil please og holdes om. Men det er også musik der vil udfordre og tale til hjernen. Live Foyn Friis formår at bevæge sig elegant ind i musikken, hvor hun både har poppens lettilgængelige facon og jazzens improvisation. Det lykkes fordi de lader musikken være så enkel og så fordi Live’s charme vælter ud af højttalerne.
livefoynfriis.com
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: