Kunstner i Fokus

Home

Kunstner i Fokus: Live Foyn Friis

CJF Blog TV har til denne omgang af Kunstner i Fokus fået fat i den unge og charmerende Jazz Sangerinde Live Foyn Friis! Hun er 29 år gammel, kommer oprindeligt fra Norge og har siden 2008 boet i Århus hvor hun studerer på Musik Konservatoriet.

Live bruger sin stemme som sit hoved instrument, men kan også spille instrumenter som bla. Saxofon, Klaver og Bass, hendes stil er ifølge hende meget henne i blanding med bla. Pop og Elektronica, hvilket hun i det store billede kalder for Indie-Jazz, du kan selv finde din egen mening ved at se videoen for oven.

Når hun optræder med hendes band, har de meget fokus på at deres perfomance skal være energisk og Kontrast fyldt, hvilket hun mener især er noget unge vil kunne være med til at nyde og få en fed oplevelse ud af, især hvis der blev danset ville det have været en perfekt optræden for hende.

Lives  imponerende og improviserende miks af bl.a. jazz, elektronika og pop elementer gør hende til en meget eftertragtet person i både det skandinaviske og internationale Jazz miljø bla, med sin nylige DMA-nominering og titlen som Årets Unge Jazzkomponist og Danmarks nye Jazz Stjerne i 2014 kan man hurtigt tænke sig at hun er en travl ung kvinde.

Trods at hun har haft et travlt solist studie er det stadig lykkedes hende at komme en lang vej i det hårde musik miljø, hun har bla, spillet med garvede danske jazz musikere såsom Nikolaj Hess og Peter Vuust. Live har  også optrådt med flere internationale stjerner som Brian Blade, Thomas Morgan og Bobby McFerrinn. Bandet har leveret sin musik til verdens største jazzmesse, JazzAhead, hvilket må have været noget af en oplevelse for den kun 30 årige solist.

For andet år i træk skal Live sammen med sit band; Live Foyn Friis Trio optræde med sine ørehængende musik til Copenhagen Festival Jazz her til sommer. Live og hendes band spiller på festivalen torsdag d. 9/7 kl.17.30 i Huset-KBH, Gårdhaven, København K.

Live giver til sidst sit personlige bud på hvad hun mener man som ung/nybegynder burde tage ud og lytte til, på Copenhagen Jazz Festival 2015, hun mener selv at de fleste af disse bands og kunstnere appellerer en hel del til unge, da de har en mere moderne indfaldsvinkel på jazz.

 • Offpiste Gurus http://www.offpistegurus.com spiller tirsdag d. 7/7 kl. 21.00 i Kayak Bar, København K.
 • Girls In Airport http://girlsinairports.net spiller torsdag d.9/7 kl.21.00 i Huset-KBH, Analog Bar, København K.
 • SVIN http://www.svin-music.com spiller lørdag d. 4/7 kl.21.00 i Huset-KBH, Analog Bar, København K. Og mandag d. 6/7 kl.19.00 på Niels Hemmingsens Gade, København K.
 • The bad Plus feat. Joshua Redman http://www.thebadplus.com
 • Felix Kubin http://www.felixkubin.com spiller torsdag d. 9/7 kl.21.00 i Jazzhouse, København K.
 • Jamie Cullum http://www.jamiecullum.com , spiller fredag d. 3/7 kl.22.00 i Tivoli – plænen, København V.
 • Dianne Reeves http://diannereeves.com spiller lørdag d. 11/7 kl.20.00 i Metronomen, Frederiksberg.
 • Kovacs & Dyberg http://www.kovacs-dyberg.com , spiller lørdag d. 4/7 kl.14.30 i Huset-KBH, Gårdhaven, København K. Og lørdag d.11/7 kl.16.00 på Harbo Bar, København N.
 • Emil de Waal ”Old News” spiller fredag d.3/7 kl.16.00 i Pressen, Politikens hus, København V. Og  Torsdag d. 9/7 kl.18.00 i Kayak Bar, København K. Og fredag d. 10/7 kl.16.00 på Ingolfs Kaffebar København V. Og fredag d.10/7 kl.22.00 på KB18, København V.
 • Aaron Parks AC duo spiller fredag d. 10/7 kl.14.30 i PH Caféen, København V.

Vi ser frem til Live Foyn Friis og hendes band i juli måned til Copenhagen Festival Jazz 2015.

Begge hendes koncerter bliver spillet på HUSET-KBH i Gårdhaven.

Live Foyn Friis Trio, Torsdag d. 9. Juli kl 17:30

Swensson/Roland/Johansson ft. Live Foyn Friis, Lørdag d. 11. Juli kl 17:30

Advertisement

One thought on “Kunstner i Fokus

Add yours

 1. Så fint intervju😊 lykke til i kveld. Klem fra mamma

  Sendt fra min iPhone

  > Den 8. jul. 2015 kl. 10.49 skrev Live Foyn Friis : > > >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: