EN BOOKERS ANBEFALINGER

Vi har snakket med Smukfest-booker Mikkel Xavier Jonassen. Han giver sit bud på, hvilke koncerter og kunstnere man for alt i verden ikke må misse på dette års Smukfest.

Af: Andreas Mortensen
7. august 2018

I morgen går det løs, når Skoven åbner, og de første kunstnere indtager pladsens fire scener. Vi har taget en snak med en af Smukfests bookere Mikkel Xavier, der giver sit bud på nogle af de kunstnere, han ser mest frem til på årets Smukfest.

Hvad er den bedste booking du har lavet i år?

”Jeg vil ikke udpege et enkelt band, jeg vil i stedet vende den om og sige, at vi er rigtig stolte af at have taget den beslutning, at vi starter dagene med nogle upcoming bands, som vi har rigtig stor tiltro til. Vi har for eksempel Live Camp vinderen Liive, som åbner Bøgescenen onsdag. Derudover har vi navne som Maximilian, Nicklas Sahl og Node, som alle sammen åbner Bøgescenen. Det synes jeg er interessant!”

Hvilken booking kommer til at overraske publikum?

”Det var en vanvittig flot optræden Liive leverede søndag på Live Camp, så det tror jeg er hende. Hun er nordmand, har en fantastisk stemme, og folk der går ind for at høre Jacob Dinesen på Bøgescenen (der spiller efter Liive red.) vil sidde og nyde hende, er jeg sikker på, så de får en fed overraskelse.”

Hvilken booking troede du ikke var mulig, men som alligevel lykkedes?

”Det er altid svært at tro på, at det lykkes, når man prøver at booke udenlandske navne, men det er da klart at når en Britney Spears, Kendrick Lamar og Post Malone så lykkes, bliver vi overrasket. Det er sådan et håb, så det er de udenlandske superstjerner.

Hvis der er en koncert, som man bare ikke må misse, hvilken er det så?

”Jeg vil fremhæve en udenlandsk artist, der ikke er nogen af vores gæster, der kender. Vi har hyret en australsk sangerinde, der hedder Ecca Vandal, der spiller torsdag på P3-scenen. Gå ned og hør en kvinde der er uddannet inden for klassisk musik, som har besluttet sig for at gå i en anden retning, og spiller noget fed punkrock. Det er usandsynligt fedt, og vi er et af de eneste steder i Europa, hun er eksponeret i øjeblikket. Den vil jeg bestemt fremhæve.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: