KONCERTANMELDELSE. ”Et pop projekt er stadig i Liive”.

33 Plus

KONCERTANMELDELSE. ”Et pop projekt er stadig i Liive”. Norske Live Foyn Friiser foreløbig mest (aner)kendt for sin fremragende evner som jazz sangerinde og jazz komponist. Men lur os om det ikke snart er en saga blot. For dette ”sygt go’e” (skal udtales med norsk accent) talent kan altså ikke holdes nede til en enkelt genre. På Hotel Cecil i KBH præsenterede hun torsdag aften sit pop projekt Liive, der for et år siden skabte opmærksomhed med singlen ”København”. Næste single ”Gas Lightning” udkommer inden længe – og lyder med sin intelligente sampling af Eurythmics ”There Must Be An Angel” – som et nummer med et oplagt og ret bredt hit potentiale. Ligesom ved sommerens koncert i Tivoli blev der vekslet imellem sange på norsk og engelsk – og hørt i denne skribents ører er der ingen tvivl om at hun ligesom f.eks. Lisa Ekdahll og Lisa Nilsson bare er allermest charmerende og lyttelækker på modersmålet – ikke mindst når hun i et nummer som ”Dødsgla” med stort smil og glimt i øjnene opfordrer os alle til at smile lidt mere til hinanden. Når man hører Liive kan man ikke lade være! Alt efter pladeselskabets fart – lyder det som et potentielt sommerhit til 2019. Men de muligheder kan der også sagtens være gemt i numre som ”First Time”, ”Mama Can You”, eller ”Enough”, der alle var med til at få det overvejende yngre publikum op fra siddepladserne og ud på dansegulvet, og til at 33Plus nestor Kurt Baagø næsten måtte æde sin gamle hat, og melde ud at han da nok alligevel kan lide elektronisk musik – i hvert fald når den leveres som her – med en veloplagt Live Foyn Friis i front. For musikken hos Liive er ganske vidst elektronisk baseret, men er skabt og udført varmt og vedkommende, så det ikke bare bliver et koldt omslag til en sangerinde, der også som pop udøver, formår at lege med og bruge sin stemme, så det undervejs giver gåsehud (eller ”Ståpels” som det vist hedder på norsk). Så når Live i nummeret ”Umuligt att gå” synger ”hvordan kan man blive forelsket i et øjeblik” – ja, så skal hun måske bare se den vedhæftede video optagelse – og få svaret. Tekst af Mads Kornum, Video af Kurt Baagø.

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: