Ny anmeldelse av Joy Visible i Gaffa Danmark!

Anmeldelse / CD

Foyn Trio!  

Joy Visible

Finito Bacalao Records | Udkom 1. november 2011

Anmeldt af Ivan Rod

GAFFA   4 stjerner
Læserne   Endnu ikke anmeldt af læserne
Anmeld selv ved at logge ind og føre musen over stjernerne ovenfor.

 

  Køb albummet

 

 

Ny dansk/norsk trio udfolder et usædvanligt klangbillede og bryder vante genrer

Foyn Trio! er en ny dansk/norsk trio med sangerinden Live Foyn Friis i spidsen. Den 25-årige kvinde fra Norge har mødt sine – ligeledes unge – danske sidemen, guitaristen Alex Jønsson og bassisten Jens Mikkel Madsen, under sine studier på Det Jyske Musikkonservatorium. Og med udgangspunkt heri skabt det ret usædvanlige klangbillede, som kendetegner Foyn Trio!’s frembringelser: Det er et lyst klangbillede præget af loop-effekter, en helt enkel instrumentering og komplekse sangspor i lige så komplekse sange.

Live Foyn Friis har skrevet alle tekster og melodier. Trioen har sammen arrangeret melodierne. Og ud af tryllerierne er opstået en helt særegen, genrebrydende form for musik, som rummer elementer af jazz, rock og pop. Og som forbinder vokal og instrumenter på helt usædvanlig vis, idet vokalen i og med sine udsving bliver som et instrument i sig selv. Sine steder sender det samlede lydbillede tankerne i retningen af Björk. Men ellers fremstår udtrykket originalt. Særlig bemærkelsesværdig er og bliver dog Live Foyn Friis’ vokal, som er elastisk, fleksibel, dybt fascinerende.

Så tjek dette album! Lyt f.eks. til et melodisk nummer som Make Me Smile. Og nyd det.

 

http://gaffa.dk/anmeldelse/54199

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: