LIIVE – DENNE JULEN

https://liive.lnk.to/DenneJulen

LiveFoynRiis_Dennejulen3 (1)

Liive er popprosjektet til den velrenommerte norske jazzvokalisten og låtskriveren Live Foyn Friis som har base i København og Oslo. I 2017 ga Liive ut singelen København på Universal Music Danmark, en låt som ble mye spilt på dansk radio og virkelig viste frem popartisten i henne. Veronica Maggio, Lisa Ekdahl og Lisa Nilsson er sammenligninger som ble trukket frem. 23. november 2018 slipper hun sin første julesingel, den vakre og stemningsfulle låten Denne Julen. Denne Julen er skrevet og produsert av Liive selv sammen med svenske Olle Markensten som hun også jobbet med på København.

Livespilling er en viktig del av Liives virke som artist. I sommer spilte hun på Danmarks nest største festival SMUKFEST og vant Live Camp prisen for beste performance. Liive fikk åpne Bøgescenen, som er hovedscenen, og varme opp for MØ, Kim Larsen og Britney Spears. I tillegg spilte hun i juni på Tivoli og i september på Hotel Cecil i København. Her var venuen fylt med fans som sang med på låtene hennes!

Dette skriver den danske pressen om Liive:
De enkle, men så absolut velfungerende tekster taler direkte til både hjerte og intellekt, og musikken og arrangementerne taler direkte til bevægelsesapparatet. Jeg bliver for eksempel ført med ind i Liives univers, når hun i et nummer som Dødsgla synger om den både sammensatte og ligefremme glæde ved at møde smil. Jeg er ved hendes side, når hun i et nummer som Søndagschill synger om trangen til at tilbringe en søndag i off-mode. Og jeg rives med, når hun i et åbenlyst dansehit som Enough inviterer op til dans.
Gaffa, Ivan Rod

”Supercharmerende norsk sangerinde i front for et enkelt setup, hvor alle musikerne står op og i det hele taget virker fuldstændig fælles om projektet. Den stille lykkefølelse kom helt i flor i den afsluttende feelgoodsang,ogsomkoncertopbygningvardetnokdetmestvellykkede,visåigår.” –
Gaffa, AF / Hansen

Indtil videre har hun kun udgivet en enkelt single, den nærmest Lykke Li-agtige sang om hjemve, ”København”, men der er meget mere at komme efter. Liives stemme er skolet i jazz og blender vidunderligt med den skrøbelige elektroniske bund, og sammen danner det et levende og boblende lydbillede af feminin lykke.

Gaffa

Hørt i denne skribents ører er der ingen tvivl om at hun ligesom f.eks. Lisa Ekdahl og Lisa Nilsson bare er allermest charmerende og lyttelækker på modersmålet – ikke mindst når hun i et nummer som ”Dødsgla” med stort smil og glimt i øjnene opfordrer os alle til at smile lidt mere til hinanden. Når man hører Liive kan man ikke lade være!

33plus

Hvilken booking kommer til at overraske publikum?
”Det var en vanvittig flot optræden Liive leverede søndag på Live Camp, så det tror jeg er hende. Hun er nordmand, har en fantastisk stemme, og folk der går ind for at høre Jacob Dinesen på Bøgescenen (der spiller efter Liive red.) vil sidde og nyde hende, er jeg sikker på, så de får en fed overraskelse.”
Booker Mikkel Xavier Jonassen, Smukfest

https://livefoynfriis.com/projects/liive/

Liive – Denne Julen PR 2018

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: